Prométheus

Prométheus

Anotace: ...

V řetězech dní jak Prométheus,
cítím se lapen a upoután,
čas klidný krok přeměnil v klus,
cítím se tolik,tolik sám.

Zpřetrhat okovy půjde jen ztěží,
zbloudil jsem ve tmě myšlenek.
Vydobít vrcholky bílých věží,
pro smutné srdce najít lék...

Bez Tebe, lásko je mě jen půl,
půl věty,obrázku, vzpomínek,
čas mi Tě odvál a přelomil hůl,
neohlížel se na zpátek...

A něžná bílá holubice
zaryla drápky hlouběji
a rozdrásala moje srdce,
odnesla snítku - naději.

Cítím se jak zrnko v poušti,
nebe má stále barvy duhy,
statečné štěstí neopouští,
snad vrátí Tvé ruce plné něhy...

Snad naplní studnu mého srdce
a zpřetrhají ty okovy,
odejdem spolu ruku v ruce
a nikdo se nic nedoví...
Autor Akrij8, 24.07.2008
Přečteno 315x
Tipy 5
Poslední tipující: Rolnička, deuxEm, Simísek, WhiteSkull
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

příjemně mě to překvapilo... že víš co je rytmus a některý rýmy sou moc fajn - třeba hned zkraje Prométheus - v klus, pak okovy - nedoví... jiný zas tak skvělý nejsou (půl - hůl a většina od třetí sloky dál - ne úplně špatně, ale dost obyčejně)
ale jako celek se mi to líbí :o)

26.07.2008 21:02:00 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí