..Láska a Vášeň..

..Láska a Vášeň..

Anotace: ..jako pocta j.c.seniorovi a jeho neutuchajícímu umu básnit..díky Ti

Sbírka: ..mimoděk.., ..opeřený měsíc..

Kam odešla jsi, Lásko, či kdes zůstala
s vší Vášní neřestnou v bouřlivém objetí??
Do ticha šeptám jen, žes nymfa nestálá
pro mnohé nezbytná, pro jiné prokletí
..na bedrech milodar s nádechem perleti..
Tvůj závoj z polibků představy moje halí
Tvá vlídnost otisků do mysli vnuká zda-li
jsi vskutku tou, která by Vášeň vyhnala
z omamných polštářů až kamsi do předsálí
..ve tváři jas a lesk a v nitru zhýralá..

V souladu s Vášní buď, má Lásko ospalá
na křídlech vyznání skrz věk i století
kéž srdce bezvěrců Tvým žárem roztála
kéž Pallas Athéna moudrost svou vdechne ti
..pro múzu básníkům. Ať jihnou estéti..
Bolavou vlečku smutku Vášeň navždy spálí
když prsty v duetu strun harfy rozehrály
s přízní se Vaše náklonnost obléká do gala
snad navzdor eunuchům a k protikladu Kálí
..jsi všechny rozkoše i stíny přestála..
Autor šuměnka, 29.07.2008
Přečteno 595x
Tipy 12
Poslední tipující: j.c., Levandule, okapovaroura, Myrja, čertíček, Bíša, Petbab, poustevník Jirka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dík za krásné verše...
Jiří s.

30.07.2008 21:34:00 | j.c.

Krásná :-)

30.07.2008 10:07:00 | Levandule

Nečte se lehce,ale stojí zato,když pochopíš...

29.07.2008 16:37:00 | čertíček

Šuměnko, máš pěkná dílka - přidávám si Tě mezi oblíbence :-)

29.07.2008 12:41:00 | poustevník Jirka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí