...Když svíčky dohasínají...

...Když svíčky dohasínají...

Za rozbřesku starých sluncí
sám se pálíš knotem
dohořívající svíčky.
Dívka s pláčem na ulici
…utíká…

před vrahem
pod sevřenými víčky.

Pokropíš svou krví místa,
co chutnaly jako ocet

v kádi vína

a zbortěná harfa
už tiše lásku neproklíná.

Ach, pane Šrámku,
Charlesi
a všichni z kraje mrtvých louten,
plačte za sny mrtvých mých dnů
a ztupeným dýky hrotem

ach

…již nikdy vzhůru nepohlédnu...

Jen jeden dotyk!

Jen jednou křičet
v pekle tvých snů,

(a andělů se nebojím)

pak kapky chtíče posledního
já těžce v lásku
přestrojím
Autor Jenovéfka.pel.Nomistérion, 29.07.2008
Přečteno 389x
Tipy 6
Poslední tipující: okapovaroura, Caracol, Mraveneček, hanele m.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásně dojemné verše

29.07.2008 19:33:00 | Caracol

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí