...se zatajeným dechem

...se zatajeným dechem

Anotace: ...věnováno člověku

...se zatajeným dechem
sledujeme zatmění Slunce
je to jak prstýnek z bílého zlata
s třpytivým kamínkem na vrcholu
na černém sametu
položený
příroda je nejšikovnější klenotník...

je to pořád stejné
za tisíc let...
jako v pravěku.

.........

...se zatajeným dechem
sledujeme čínského dělníka
který šest let v Pekingu
pomáhá stavět olympijské zázraky
a pět minut před tím
než vybouchnou ohňostroje zahájení
musí jeho odřené nohavice
zpocené ruce a bezzubý úsměv
pryč z města
aby byl dojem dokonalý

je to pořád stejné
za tisíc let...
jako v pravěku.

.........

...se zatajeným dechem
se milujeme
co nemůžeme změnit
tak změnit nemůžeme

někde v nás
doutnají ohníčky
lásky a nenávisti
a vlají prapory
radostí a hněvů

vstáváme padáme
a je tolik
obyčejných
důležitých
rán
kdy radostí
koukneš nahoru
na slunce

je tolik obyčejných
důležitých
příběhů
našich životů

držím ti palce
čínský dělníku
a vám taky....

i když to bude možná stejný
...za tisíc let
...jako v pravěku...
Autor STIMPRE, 01.08.2008
Přečteno 372x
Tipy 29
Poslední tipující: Tymi14, Kyle, prostějanek, Mraveneček, janewe, okapovaroura, Petbab, Psavec, Myrja, Lota, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

***

02.08.2008 20:46:00 | okapovaroura

se zatajeným dechem čtu tvou báseň

01.08.2008 23:19:00 | Myrja

Čína
země záhadných vůní
kde tyčinkou důvěrně
chopil se člověk rýže
kolébka moudrosti

01.08.2008 23:17:00 | Lota

..moc pěkně napsáno..:-))

01.08.2008 20:49:00 | igniss

jsi sluneční zář v temném vesmíru
jsi víno se skořicí
teď
a možná byls i v pravěku
asi
určitě
jinak bychom tady nebyli my

snad se dočkají i dělníci
snad ne jen v Číně

01.08.2008 20:46:00 | Žqáry

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí