Víra

Víra

Anotace: Za každou zkušenost se platí, někdy moc draze.

Stižen vírou,
pronásledován a lapen její dírou.
Hnán. Loven, zmírám strachy
Slýchám zlověstné lovecké tlachy.
O jejích tvarech, bujných ňadrech
Zbaven rozumu, oděn v hadrech.
Utíkám přes řeku hanby, kterou uvrhl jsem na sebe.
Utíkám před sluncem co ovládá nebe.
Rozežírán trpkostí života. Hnije jak žumpa.
V zrcadle času postrádám anděla vidím lumpa.
Lovec se stává kořistí a kořist lovcem.
A já v tomto světě stanul bezbožným sobcem.
Hledíc pouze na sebe a své choutky.
V lidech vidíc otroky, tupé loutky.
V těch co vychutnávají život plnými doušky:
chamtivce schované za roušky,
studu sebe sama.
Autor Edmond Kadad, 07.08.2008
Přečteno 427x
Tipy 3
Poslední tipující: Mraveneček, poustevník Jirka, WAYWARD
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...že by prozření zbloudilé ovečky vracející se k lidem?
...je-li tomu tak,tak vítej zpátky - člověče
...je ti odpuštěno

07.08.2008 14:37:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí