Báseň o rybě...

Báseň o rybě...

Anotace: dlouho jsem tu nebyla, napsala spoustu básniček, a tak Vám představuju jednu z hodně ulítlých... :o)

Ryba plave ve vaně,
kdo ji chytne, ta ho je.
Rybka škube, cáká, řve,
kdo mě chytí, bude zle.
Rybka myslí...koukne,
HA... tamhle je ta záhada.
Rybka škubne tam a sem
a špunt letí z vody ven.
Rybka má jen krůček ven,
svoboda je za rohem.
Rybka leze odpadem,
co se děje, nejdu ven?
Rychlost rybku zničila,
svoboda jí unikla.
Teď tam leží chuděra,
pláče... nadává...
Proč já ryba nepláchla
a svobodně se nesmála?
Teď tu ležím na prkně,
konec už tu skoro je.
Ruce zvedaj rybičku
a najednou je v pytlíčku.
Svět se točí, rybka zírá,
stále je tu ta má víra.
Ruce hodí rybičku a najednou
je v rybníčku.
Nikdy rybko nezoufej
a svobodně odplavej... :o)
Autor *Mia*, 18.08.2005
Přečteno 2746x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí