Sněženka

Sněženka

Anotace: Věnováno člověku, kterého znám jen přes chat, ale udělal pro mě mnohem víc než mý nejbližší přátelé...

Na kraji palouku sněženka bledá,
jen Ty víš, co na světě hledá,
jen Ty víš, co ji trápívá,
jenže ona Ti nezpívá.

Díval ses na ni z dálky,
ale byl jsi blíž než její zámky.
Těmi zámky uzavřela svůj svět
a Ty jsi jí chtěl píseň pět.

Tys chtěl jí ukázat jiný svět,
než na palouku malý bílý květ.
Tys chtěl, aby se radovat naučila,
aby nebyla tak zasmušilá.

Na sněžence bílé rosa ulpěla,
víra v lásku zemdlela.
Vím, že bys ji chtěl zachránit,
před všemi smutky uchránit.

Ona ale strach má z lásky,
nechce nejisté sázky.
Schovává se v trávě,
třeba pro Tebe pláče právě.

Nezapomeň, dej jí čas,
na jaře ozdobí palouk zas.
Na jaře bude plná síly,
jen dej jí malou chvíli.
Autor Barbara Smílová, 18.08.2005
Přečteno 374x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí