Letní múza

Letní múza

Anotace: Ach jo, to léto :-)

LETNÍ MÚZA

Jsi letní múza věčného malíře
Jsi zdobení, co krášlí talíře
Když v slunci Tvé vlasy planou
Přístavem lodí věčným se stanou.

Koukni na řeku, krásně se leskne
Strany z loutny budou hrát teskné
Z luk a polí i z města budu Ti mávat
Bohatým brát, Tobě dávat.

Staneš se jihem a sever západní stranou
Do Tvých očí mé oči skanou
Zahýbáš mou věčně duší matnou
Rozloučím se naposled se školní šatnou.

Až bude noc a lodě své lampy spustí
V majáku budem jen my, snad mě to pustí
Atmosféra a nálada
Kreslit jako Lada
Pro Tebe.

Kreslím jen Tvým očím
Když svoje zraky stočím
K dálce nad poli a lesy
Tvá krása mě skoro děsí.
Autor Zasněný básník, 19.08.2008
Přečteno 340x
Tipy 8
Poslední tipující: Danik, adida, Iva Borecká, okapovaroura, Psavec, Bíša, saddova
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tvá slova mají barvu a zanechají stopu, piš dál...*

23.08.2008 08:52:00 | Iva Borecká

rekla bych, ze celkem povedene, nekde by si mohl mit lepsi rytmus,ale je to dobre..
btw. zas ty tvy rymy..sic ti sedi, tak me nekdy dostanou, co tam dokazes vlozit :)

19.08.2008 16:52:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí