O víle

O víle

Anotace: zasněná...

Čekala na lásku, oddaně, v koutku,
s vlasama z provázků, v zajetí smutku.
Se srdcem na dlani, rozbitým na střípky,
na řasách svítání, věřící na skřítky.
Za rosy zbírala z pavučin korále,
čekala na lásku, čekala na krále.
Na pase řetízek z bílého heřmánku,
šaty má z lupenů, rty v barvě červánků.
Kráčela nejistě po schodech z duhy,
na rukou okovy z růžové stuhy.
Za ouška vetkla jsi voňavku z listí,
skřivánek krmil jí krásou svých písní.
Našlo jí sluníčko, vzalo jí do dlaní,
do srdce zaselo semínko svítání.
Vydechla z hluboka, zmučená žalem,
našla svůj tajný sen, potkala krále.
Zahřál jí v objetí, pohladil vlásky,
políbil za ouško, vyhladil vrásky.
Zažila svítání, poznala lásku,
naivně vložila svůj život v sázku.
Umřela k večeru, oddaně, tiše,
slunce jí na nebe teď verše píše...
Autor Lillian, 19.08.2008
Přečteno 527x
Tipy 14
Poslední tipující: laura3, Rbb, Vlk v rouše, Žqáry, Vacluvka, Psavec, Dračičák, labuť
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Aspoň ji zažila!!! Má štěstí:-)

21.08.2008 20:33:00 | Žqáry

Připojuji se s přáním i komentářem k Labuti. Opravdu se nádherně čte, verše plynou zvolna jako když teče potůček.
Přesto si ti dovoluji oponovat, né já, ale ty umíš krásně snít. Je to poznat na verších.

19.08.2008 22:19:00 | Dračičák

Na to, že to tady Tvá první, tak se mi moc krásně četla, je snivá...pohádková. :o))

Vítám Tě mezi námi, ať se Ti tu líbí a těším se na Tvá další dílka.:o)

19.08.2008 22:07:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí