Věštba Capricornu

Věštba Capricornu

Anotace: O věštbě dvou znamení. Není to báseň, ale musel jsem to napsat.

Nebe prostřelo Tebe

Pohyb ruky věštce na starověké desce
zastavilo na znamení Capricornu v prvním týdnu ledna

Stařec zvedl obočí

Vaše řeka tekla rovně
v noci Vás myšlenky na mráz dostanou
když toužíte po ní

Peřejemi, přes kameny drtíš na písek
vše co v cestě stojí, nedočkavostí svojí

Na síle nabíráš jak spěcháš do moře
nic ve tvé síle neobstojí

Klidu nenajdeš, bloudit budeš,
padat z výšek hor na cestě k cíli

Když najednou leden přinese Ti klid,
oči vlka zklopí zrak, jak oceán uvidí

Tvá řeka konce dospěje v lednovém náručí

když ledové moře sevře Tvoji duši v jejím krásném objetí.
Autor Megalo'R, 24.08.2008
Přečteno 422x
Tipy 18
Poslední tipující: Judita, Divoženka1, Agniezka, Tacca, strašidýlko-střapatý, Cassandra, jedam, Kávový Poutník, Nahá, Caracol, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Páni to je hezkxxxx
pa magdička

23.10.2008 14:58:00 | tmavovlaska93

at tvá řeka dospěje konce v náručí tvé lásky...

26.08.2008 01:39:00 | Caracol

Přeji Ti, ať se ty znamení v lásce setkají...

24.08.2008 15:48:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí