Srdcové královny

Srdcové královny

Anotace: Agapé=láska, která nemá citový ani sexuální podtext, ale vyjadřuje hlubokou starostlivou vděčnost a ocenění, které přehlíží všechny chyby a nedostatky...(napsána 30.8.2008)

Už nikdy ne hloupě
už nikdy ne zbytečně
už nikdy ne bezhlavě
zamilovaná.

Osud rozdal ti špatné karty
to on rozehrál partii
ve snu vepsal ti na rty
úsměv, co slzy zakryjí.

První dáma otáčí se
dětinská a hloupá
však krásně usmívá se
navždy na slovo skoupá.

Druhá dáma v černém zahalená
osudová královna snad
při ní pálí tě ruka pořezaná
a chce se ti jen smát
- v jejím srdci chlad.

Osud přihrál ti nové karty
opět rozehrál partii
ale dál vypisuje ti na rty
úsměv, co slzy zakryjí.

Třetí dáma trochu provinilá
to nevěrně v cizím loži spává
přitom však sama to chtěla
a osten smutku do srdce zabodává.

Další dámy různých výrazů
přináší ti životní sen
plný touhy, citů i podrazů
vzpomínky na jeden jediný den.

Kdy přijede dáma v kočáru zahalená
a její kočí seskočí kvapem
dlouhé vlasy spuštěné na ramena
a její jméno: AGAPÉ.

Osud rozehrává dál své partie
vsaď všechno na poslední kartu
potom slza, která tvář zakryje
rozpustí se jako pára na rtu.
Autor mauvais-ange, 31.08.2008
Přečteno 333x
Tipy 1
Poslední tipující: Zweiblumen
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jeste bych to vzala na papir a davej si pozor na rytmus...

31.08.2008 14:37:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí