Tatínkovi

Tatínkovi

Anotace: Divadlo je pohádkový svět kde fantazii pošleš na výlet ...

Vždycky, když ucítím vůni šminek,
začnu se vracet do vzponínek,
kdy jako ještě velmi malá
do divadla jsem chodívala.

Hrával tam herec s krásným hlasem,
postavou mužnou a tmavým vlasem.

Věřím, že v očích mnoha žen
na piedestal byl vyzdvižen.

Okouzlil nejednu dívenku
a především i naši maminku.

Z té velké spousty jeho rolí
ať vzpomenu si na cokoli,
pro mě byl vždy, a za to dík,
jediný první milovník.

Však z jeho dramatických rolí
mě úzkostí až srdce bolí,
ten zážitek mi bere dech
a běhá mi mráz po zádech.

Chci provést vás jen namátkou
tou divadelní pohádkou:

Strakonický dudák - Švanda
Pasáček vepřů
Bílá nemoc
Skapinova šílenství
Past
Vy jste Jan - John Wycleve
Jedenácté přikázání
Stromy umírají vstoje - Mauricio
Dalskabáty hříšná ves - Trepifajksl
Irkutská historie
Okénko
Sníh se smál až padal
Dva na koni, jeden na oslu - Mátoha z Prámu
Kolébka - mnich
Ze života hmyzu - lumek
Lucerna - vrchní
Kráska a zvíře

Divadlo na provázku - Am a Ea
film Božská Ema

I když už nebyla jsem malá
tak ráda jsem tam chodívala
a vím, že on byl první klasa
našeho milého Semilassa.

Vidím, jak tělka mu tvář kryje
a propadám se do nostalgie.
Pak odlíčil se od šminek
a zas to byl - můj drahý TATÍNEK.

DÍK Tobě i nás tak popadlo tvé milované divadlo

S láskou Jitka a Petr
Autor jita.1965, 06.09.2008
Přečteno 404x
Tipy 20
Poslední tipující: Holis, okapovaroura, Štěpina G, poustevník Jirka, vodnař, Bíša, labuť, Zamilovaná do nezamilované doby, Lorraine, saroko, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak tam jsem v Brně kráčel také...

06.09.2008 23:32:00 | Bíša

Tak to je moc krásné,herci,divadlo a vůbec...TATÍNEK...

06.09.2008 11:17:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí