Ptáček v hrsti

Ptáček v hrsti

Anotace: lepší vrabec v hrsti než vrabec na střeše! To je moje první.

Kolik lásky v sobě máš
a kolik nenávisti
a sstále mě máš,
jak ptáčka ve své hrsti.

Ptáček pípá a švitoří,
nikdo ho však nepouští.
Mráz na okně tvoří
vločky na poušti.

Máš mě ještě vůbec rád?
Tak pusť, pusť mě teď!
Ať nezažiju tvrdý pád,
dej pozor na mě a řekni leť.

Ptáček odlétá z hnízda,
kam se podět má však,
píseň svobody si hvízdá,
jak jen černý má frak.

Po pár dnech snad i měsících
svoboda přestává býti sladká,
má se vrátit do oken svítících
a zas se koukat na klícky vrátka?

Vrátí se snad i rád
k pánovi, u něhož neměl se čeho bát.
Autor Olšinka, 06.09.2008
Přečteno 382x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí