Mraky čistým nebem plují

Mraky čistým nebem plují

Anotace: jo, to těžko říct :D

Mraky čistým nebem plují
jako listy modrou tůjí
Šero protíná světlo ze světnic -
jen žádný anděl - nikde nic
Pak udeří blesk z čista jasna
a zachvěla se zem
Dnes ta noc bude znovu krásná
když ty jsi s bleskem slétla sem
Oděna v nahotě -
já svléknu tě z ní
Mraky čistým nebem plují
Andělským hlasem zní
Tvé nohy vlhkým listím
brouzdají se před můj práh
Zbaven strachu a nenívisti
když jsem na tvé tváře sáh
A pak jsi vykřikla:
"Vraťte mne zpět!
Byla jsem vhozena
v pozemský svět
Vraťte mi křídla -
to bělounké chmýří
ať mohu odletět
zpět, v nebeskou chýši!"

Na střechu šplhal jsem
a z hvězdného prachu
utkal jsem křídla
hebká jak z mechu
a prstenec Saturnu
vsadil ti do vlasů
Mělas zas svatozář
a v němém úžasu
odlétlas pryč
Zamklas mi srdce
a ztratila klíč...
Autor Chašmodský, 08.09.2008
Přečteno 531x
Tipy 5
Poslední tipující: Lité, Isobel, okapovaroura, Myrja, WAYWARD
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

souhlas s WW

08.09.2008 19:24:00 | Myrja

...za poslední část tip

08.09.2008 17:50:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí