Obraz

Obraz

Anotace: Možná trochu Doriana Greye...

Nech mne samotného na půli cesty
opusť sny, které už tě dávno přešly.
Na první křižovatce sejdi z rozcestí
a zameť za sebou všechny stopy.

Doma starý obraz v zaprášeném rámu,
dva dávní milenci na plátně nepotrhaném,
však jejich společný osud zpřetrhal čas
a budoucnost maluje na plátně nepomalovaném.

Ti milenci však památkou jsou
na časy kdy oba věřili si,
ty časy však minulostí asi jsou.
A dívka se chlapce ptá: Čí ty jsi?

To plátno čeká jednou osudový den,
kdy někdo přijde k němu sem,
zničí ho buď někdo nosící strach
nebo druhý z něj opráší starý prach.
Autor Petr Šajdar, 20.09.2008
Přečteno 277x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nemam rada absolutni rymy, myslim, ze tva basen by si jeste pozornost zaslouzila...

20.09.2008 20:28:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí