S půlnoční svící

S půlnoční svící

Anotace: "Osudem dvou rovnoběžek je míjení." (napsána 30.8.2008)

S půlnoční svící já píšu ti vzkaz
aby dar ohně zapálil se v nás
aby oheň v našich srdcích vzplál
a na společných cestách nás již navždy hřál.

Dobrý sluha, špatný pán
ten náš osud, v rukou starých dam
co splétají si sítě, dech tají
občas pořádné uzle udělají.

Jedna svíci drží, křehký plamínek
stačí jednou slabě fouknout jen
a tvůj život - mezi prsty pramínek
proklouzne ti v nekonečný sen.

S půlnoční svící píšu ti dál
abys podle svých not život hrál
pak sejdou se zase jednou snad
rovnoběžky v nekonečnu.

Proč údělem dvou rovnoběžek
je míjení
proč osudy nás dvou
se nemění
svíčka už nehoří,jenom dým snů tvých
a v dálce ozývá se třech dam smích.
Autor mauvais-ange, 20.09.2008
Přečteno 378x
Tipy 1
Poslední tipující: Caracol
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

fascinující závěr...

05.10.2008 12:11:00 | Caracol

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí