Vyrostla jsi

Vyrostla jsi

Anotace: Klasická, sevřená, kupletová forma -abba- a momentální nápad: bratříček se bojí o sestřičku. Nebo - paralelně - otec se bojí o dospívající dceru. Obojí sladce i bolestně prožité.

...

Vyrostla jsi už k úrovni mých očí
Jak tichý kříž ze stříbrné vody
Jak černobílé mramorové schody
Na které moje noha tiše vkročí

Vyrostla jsi jak zuby vlkodlaka
Jak živá hlava do mrtvého světa
Jak jedna hadí nekonečná věta
V rytmickém waltzu který tolik láká

Vyrostla jsi jak slza v koutku oka
jak sfinga v ledu který do mě vrůstá
jsi tajnosnubná - podle mého gusta
po čertech černá po mámě útloboká

Vyrostla jsi tři kroky od propasti
do které kámen padá celé věky
Na lásku koupíš předražené léky
stejně pak skončíš u hojivých mastí

Vyrostla jsi a já jsem náhle slabý
řeka nám zmrzla brod je v nedohlednu
mařenko, jeník šplhá na rozhlednu
a hledá světlo z domku ježibaby

Vyrostla jsi a sama zvládneš schody
sem tam se zastav podívej se dolů
dnes naposledy odcházíme spolu
dnes naposledy jdeme na jahody

Vyrostla jsi a přece výš jsou stromy
sestřičko chci ti zpívat o neznámu
V skořápce šaty jak pro velkou dámu
pod šaty srdce které někdo zlomí

...
Autor Styxian, 30.08.2005
Přečteno 400x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No tohle je fakt nádhera...Básníku musím zatlesakt a smeknout..perfektní=)

01.09.2005 15:48:00 | makretka

Je nádherná...perlíš.

30.08.2005 16:29:00 | takova

Tímhle u mě hodně boduješ! City z toho přímo srší. Tleskám.

30.08.2005 14:20:00 | Krtica

no úplně mi to virazilo dech.....užasný.

30.08.2005 10:34:00 | Šárečka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí