1000 let

1000 let

Anotace: jsi svůj a já svá - bohužel, bohudíky...

Tisíc let ses opíjel
sto let kouřil trávu,
já s tím teprve začínám
a ty ztrácíš se mi v davu.

Procházíš pouští,
zatímco já žiju v oceánu,
v koupelně chceš sprchový kout,
já starodávnou vanu.

Já miluju červený,
ty bílý víno,
hraješ si na realistu,
vyčítáš mi že jsem mimo...

Jsem stařenkou,
ty mužem v plné síle,
já vidím šedě,
ty černobíle.

Jsme spolu,
ale každý na jiném břehu.
Ty jsi vychytralým diplomatem,
já se radši peru.

Jsi sebevědomým upírem,
co se v zrcadle nevidí,
já jen malou holkou,
co se často zastydí.

Ale jsi má stopa
a já zemina, v které se rozprostíráš.
A já citím, že jen díky mě
jsi a neumíráš...
Autor Květa, 30.08.2005
Přečteno 393x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Super hra protikladů...Fakt povedená

31.08.2005 09:49:00 | Manik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí