Řekni mi...

Řekni mi...

Anotace: basnicka

Sbírka: Básně milovaným

Řekni mi, co je to láska?
Pro jedny štěstí, pro druhé sázka!
Řekni mi, co je to milovat?
Jen jednomu drahému srdce dát!
Po něm jen toužit
pro něj se soužit!
Pro něj se rád i života vzdát!
Řekni mi, co je to mít rád?
Málem to samé, co milovat...
Jenže milovat je mnohem víc,
než mohou pouhá lidská ústa říct...
Řekni mi, co je to něha?
Krásná věc, milá a skvělá...
Tu ti dá jen ten kdo miluje,
ten, kdo jen pro tebe v světě je...
Řekni mi, co je to touha?
Touha je kouzelná, není jen pouhá,:
je to cit milý a není pro toho,
kdo se rouhá!
Řekni mi, co vášeň je?
Vášeň je oheň a vášeň je cit,
jen s tím svým milým životem jít.
Vášeň je touha, vášeň štěstí je
pro toho kdo jenom vroucně miluje...
Řekni mi, co je to věrnost?
To moc krásná a milá vlastnost
Jen jednoho v srdci mít
a pro něj v světě žít!
Řekni mi, co je to nevinnost?
Nevinnost duše, nevinnost srdce,
myšlenky čisté a čisté srdce...
Autor tmavovlaska93, 07.10.2008
Přečteno 414x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Ahoj, tahle se mi rozhodně líbí víc než ta první, neni špatná, některý obraty se mi moc líbí, naopad některé jsou velmi předvídatelné, některé rýmy moc nesedí, ale tim se netrap, celkově to vůbec neni špatné :)

07.10.2008 19:17:00 | Pohjolanka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí