Jsem holub...

Jsem holub...

Anotace: ...

Sbírka: Omyl číslo 4

Jsem holub, co vzlétl příliš vysoko
Slunce mě ničí, pálí
Horko mě dáví
Chci však letět výš
Nechat svá křídla shořet v těch výšinách
Protože mám strach
Protože nechci zpátky dolů
Už nebudeme spolu
Co teď s tím?
Všechno mi hoří pod rukama
A čím víc s tím zápolím,
tím víc ran mám
Slova odnesl vítr, už není co říct
Mizí v korunách borovic
A jejich jehličí píchá jako dýka v mém těle
Jsem jenom vánek, co ničí nepřítele
Jsem prázdno, co po tom vánku zbylo
A je mi to líto
Je mi hrozně líto,
že mě to nezabilo
Ta slova - ostřejší než meč samuraje
Slova, co slyším v ozvěnách znít
Neznamenají nic
Nedodají klid
Zasloužený klid milujících,
kteří našli, co hledali
Sleduji tě z povzdálí
Jsem holub, který ke svým výšinám
bolestí byl hnán
Až slunce spálí moje křídla
Až zbyde po nich jenom prach
Už nebudu mít strach
A budu si jen přát,
ať shoří i zbytek mého těla
Mysl, co od tebe nemohu odehnat
Srdce, co po tak dlouhé době,
co tak zoufale, troufale, nekontrolovatelně
samo proti mé vůli
rozhodlo se milovat...
Autor unstoppable, 08.10.2008
Přečteno 346x
Tipy 19
Poslední tipující: Anejet, s.e.n, Myrja, Psavec, Holis, Isobel, vapiti, Bíša, hanele m., SZN, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Velice hezky vypsané ty pocity zklamání,že se ani žít nechce. Krásná výpravná báseň.

09.10.2008 19:44:00 | s.e.n

hmmm, tleskám ... špička

08.10.2008 21:23:00 | Myrja

Páni...Hluboká poklona, píšeš (pro mě) naprosto nádherně!

08.10.2008 14:49:00 | Isobel

...ano, smutněkrásná a ten konec se ti povedl...

08.10.2008 09:37:00 | SZN

je to pěkné, s některými krásnými obraty
o čem píšeš - mi přijde dost povědomé
taky mám jednu takovou lásku
bolavou a krásnou, nezapomenutelnou
přesně jak říkáš - protože to mé srdce rozhodlo se milovat!

08.10.2008 05:24:00 | blue

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí