Na lásku

Na lásku

Anotace: Kéž by se ta bolest dala přepít...

Sbírka: Omyl číslo 4

Znám mnoho druhů bolestí
Znám zklamání, co nutí krev tuhnout v žilách
Znám strach a obavy
A dnes
Dnes chci být opilá
Chci tomu čelit způsobem nejostřejším
Chci všechno prožít dnes
Chci všechna břímě nést
jen dnes v noci
Ospalá, unavená, bez pomoci
nalévám si další rum
Jedna sklínka za každou chvíli s tebou
Je chladno, ruce zebou
Jenom to srdce - bláznivé srdce
nepřástává hřát
Snad ani věřit nechce - bláhové srdce
Už není koho milovat
Jen moje slzy důkazem jsou
Však všechny ostatní části mého těla
to špatně nesou,
nevěří,
že už mě nikdy neobejme
a nepohladí moji tvář,
že jeho ústa minou má
a bolest šílená
je to to jediné, co mám
ze všeho, co jsem chtěla
Kéž bych oslepla, ohluchla, oněměla
Kéž by se mé srdce změnilo v led
Kéž by tak stalo se hned,
zatímco svou bolest zapíjím
Jestli to má bolet, ať jen na chvíli
Ať bolí to víc, než zvládnout se dá
Ať se v tom utopím, udusím
Zoufale se poddávám
bolesti, co mi způsobil
Jen až se zítra probudím,
ať, prosím, necítím nic
Chci si to všechno vytrpět
dnes v noci, prosím
Na zdraví, na svobodu, na další pokus mít,
co vždycky tak snadné bývá
Už nikdy se na mě nepodívá
s pocity, co jsem si chtěla přivlastnit
Na lásku, pro níž je snadné žít
Na lásku, protože bez ní žít
žádný smysl nemá...
Autor unstoppable, 08.10.2008
Přečteno 448x
Tipy 16
Poslední tipující: Anejet, fijalka, lukasecek15, Myrja, Psavec, Isobel, Bíša, SZN, Tacca, blue, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

líbí se mi a bolí ...

08.10.2008 21:26:00 | Myrja

To je moc pěkná básnička. Líbí se mi.

08.10.2008 15:51:00 | Psavec

Moc moc krásná báseň, nejspíš proto, že je tak upřímná...
Někde jsem četla - Život jde dál a láska taky. Nemůžeme ani jedno z nich zastavit. Jednou nás někdo opustí, odejde, a přijde zase někdo další.
Přeji mnoho štěstí

08.10.2008 14:46:00 | Isobel

...bolavá...

08.10.2008 09:40:00 | SZN

ou..... tak teď přemýšlím jestli jsem někdy četl bolavější báseň o lásce.

ani ty moje neskrývají tolik bolesti, ne dnes
dnes už to nebolí
možná tehdy bych to napsal dost podobně

tak doufám že Tě to jednou přebolí
doufám že přijde někdo lepší
pro koho budeš psát veselé básně
přeji pěkný den :)

08.10.2008 05:29:00 | blue

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí