O listí a zajících

O listí a zajících

Anotace: On the road again.

Sbírka: Darda do palice

Včerejší minuty už snědly svou večeři
a v klidu šli spát.
Včerejší den už nikdo nezměří.
Ani nemá cenu se smát.

Dnes stojím před domem bez dveří
a sebe se musím ptát.

Jaké to je být jako bez peří?
Jak se dnes má?
Proč mi nevěří?
A co se jí zdá?

Stojím dnes v ztichlých polích,
vdechuji noc z plných plic.
Zajíci jen jsou v hlavních rolích.
Žádné otázky. A víc nic.

Bez dokladů jako tulák na mezi
s křehkým listím si pohrávám.
Vůní jejích vlasů s cizokrajným kouřem
pomalu, a nerad, ze snů procitám.

Milujme to, co přichází
(jak řekl jeden hodný pán)
a ne to, co bychom si přáli.
Už nemám žádný plán.
Autor Cucumber, 10.10.2008
Přečteno 366x
Tipy 5
Poslední tipující: Holis, Myrja, Caracol, Belmon
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

souhlas s belmondem:-) Každopádne ten záver se mi líbí

10.10.2008 04:12:00 | Caracol

i hodný pán nemusí mít pravdu člověče :-))

10.10.2008 02:16:00 | Belmon

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí