Nevěrně tvůj

Nevěrně tvůj

Anotace: Minisbírka baladických básní na téma neopodstatněné podezírání z nevěry...

Nevěrně tvůj

O odbočování

Věra se mi svěřila,
niž bych po tom prahnul,
že by těžko přežila,
kdybych jí snad zahnul.

Jak tohle ji jen napadlo,
nežije snad s cvokem,
že hrál bych na ni divadlo
a užíval si bokem.

Když fičím si to po hlavní
(teď používám příměry)
proč ve sféře pohlavní
sjíždět na okresku nevěry?

O přesvědčování

Jak přesvědčím Věru
o svém přímém směru?
Jak vyzrát svými činy
na presumpci viny?

O podezřívání

Podle sebe
soudím tebe
nespadnul jsem přece z nebe
už mi z toho kapku... nemyslí

O testování

Nachystám si na Věrku
jednu malou prověrku
Až bude trochu připitá
nechá poslat pro Pitta

Brad ji buďto svede
nebo Věra odolá
když se mu to nepovede
bude nejspíš za vola

Tyhle blbý testy
musejí mi z cesty!

O zdravotních důvodech

Proč měl bych točit řídítky
(už zas ty moje obrazy)
neradostné vyhlídky
nepřístojné nákazy.

O záruce věrnosti

Zulíbám ti obě dlaně
popadnu tě za ruku
poskytnu ti odhodlaně
nejněžnější záruku

Epilog

Vymažu si z diáře
každý záznam o Kláře

Pro jistotu s Danou
řekneme si "nashledanou"

Koneckonců Marcela
stejně už mě nechtěla...
Autor Milan Novák, 21.10.2008
Přečteno 418x
Tipy 3
Poslední tipující: jitka.svobodova, Agniezka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Lehce jsem se pobavil. Díky.

22.10.2008 02:16:00 | Špáďa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí