Sláva vlhkosti

Sláva vlhkosti

Anotace: ...

...

Než tvoje silueta
dopadne na hladinu
mých vnitřních víček
ucítím vůni sena

Ztratil jsem klíček
nymfičko rozvlasená
klíček k tvému klínu
do něhož ptactvo slétá

jak orli do hnízda
jestřábi rybařící
na tichém soutoku
kde živá voda tryská

zas se mi o ní zdá
o té...co...jak to říci
tančí jak vítr píská
když do tmy zahvízdá
poslední zbylou sloku

Než tvoje silueta
dopadne na hladinu
než něžně rozprskne se
v chladivých kapkách rána

ucítím grenadinu
kterou jsem nepil léta
a ústa rozbodaná
v kterých se jazyk třese

Když pak tvá silueta
jak čepel protne věky
zanechá jasnou stopu

pak přijde tvoje doba

Jsme ponořeni
oba
dvě oči periskopu
v syrovém proudu řeky

na samém konci světa

...
Autor Styxian, 05.09.2005
Přečteno 412x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

dnes jsem měl štěstí na samé krásné věci a ta tvoje báseň k nim samozřejmě patří

05.09.2005 19:21:00 | zef

ta je tak nádherná, úžasná hrozně se mi líbí, obzvlášť se mi líbí druhá sloka, opravdu velmi povedená báseňka

05.09.2005 15:10:00 | Melfëa

Nádhera...ach jo.

05.09.2005 12:47:00 | takova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí