Markéta

Markéta

Anotace: Vyznání citů k dívce se jménem Markéta

Na záhonu planá růže vykvétá
utrhnu jí dívce s jménem Markéta
Ať ji celý život štěstí provází
Má ode mne žlutou kytku do vázy
Musí mít hnědé vlasy
modré oči s leskem
nad nimi dlouhé řasy
v obličeji hezkém

Tak na láhvi sám sleduji vinětu
proč jsem ještě nenašel svou Markétu
Proč neubývá ze sklenice vína
Ať mě život už dále nenapíná
kdepak jsou hnědé vlasy
modré oči s leskem
a černé dlouhé řasy
v obličeji hezkém

Na zahradě mi už kvítek dokvétá
nepřišla si pro něj žádná Markéta
A též i já s žlutou růží uvadám
Nevábí mě ani jedna jiná z dam
Jenom ty hnědé vlasy
modré oči s leskem
a černé dlouhé řasy
v obličeji hezkém

Snad až příště venku růže rozkvetou
tak se najdu s milovanou Markétou
Byť ji potkám v parku nebo v tramvaji
tak jí tuhle píseň pro ni zahraji
Pro její hnědé vlasy
modré oči s leskem
Pro dlouhé černé řasy
v obličeji hezkém

Bylo to už hodně dávno v létě
kdy jsem si o ruku řek Markétě
Dávno tomu co má píseň zahrála
kdy se za mně má Markéta provdala
Sic oči má jinačí
je trochu ujetá
mně to ale stačí
je to má Markéta
Autor Mr.George, 07.09.2005
Přečteno 501x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkný...mě se to líbí dvakrát tolik, když jsem sama Markéta...moc pěkná...ať ji najdeš, pokud jsi ještě nenašel...:o))

08.09.2005 20:25:00 | Biggi

Teda..panečku..tys mi udělal takovou radost:) Moc hezký a fakt se mi to líbíííí:) Škoda jen, že sice hnědé vlasy mám, ale s těma modrýma očima no nevim:))

08.09.2005 15:24:00 | makretka

Taková táboráková. Ale jo, proč ne.

08.09.2005 12:32:00 | nadinka1

Tak kterou ty chceš? Markétu či Kamilu... Připomínáš mi někoho, kdo mezi těmito jmény taky lítá. I tím, co posloucháš (Kryla, Nohavicu, Landu) mi ho připomínáš, jen ten věk nesedí...škoda...

08.09.2005 12:03:00 | Keilanne

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí