Stála tam...

Stála tam...

Anotace: ...a já se zamiloval

Stála tam, čistá a nevinná,
květy lilií vpletené do vlasů.
Jak čerstvý sníh spadaný do klína,
jak bílí motýli uprostřed klasů.

Stála tam, třásla se zimou,
bělostné perutě složené na zádech.
Nikdy jsem neviděl takovou jinou,
srdce jí tlouklo, já nevzmohl se na nádech.

Stála tam a já cítil se nesvůj.
Nevím proč, vždyť viděl jsem anděla.
Řekl si: „Klekni si, tak sakra nestůj!“
Ona však k dotekům, polibkům sváděla.

Stála tam jen jak jí Bůh stvořil.
Krok za krokem blížil jsem se k ní.
Do její dlaně pak ruku svou vložil.
Mé srdce, má duše mysleli, že sní.

Stála tam, už netřásla se zimou.
Hřál jsem jí v náručí a něžně objímal.
V životě nebudu chtít žádnou jinou,
které bych lásku svou tak krásně vyzpíval.
Autor DodgerKT, 10.09.2005
Přečteno 462x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

To je úžasná parádička! Já na tebe chlape málem zapoměla. Koukni prosím na mou "Všem na Literu."

11.09.2005 20:46:00 | Krtica

Nádherná báseň je fakt úžasná a plná citu a něhy...moc pěkné :o)

10.09.2005 20:02:00 | Fontinalis

Nádherná báseň je fakt úžasná a plná citu a něhy...moc pěkné :o)

10.09.2005 20:02:00 | Fontinalis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí