Začíná svítat

Začíná svítat

Anotace: ..další z pokusů o báseň..

Spatřil jsem rudé červánky,
přestože vládla temná noc,
něco mne bušilo na spánky,
to ta úchvatná lásky moc.

Smála se, tak nádherně a mile,
že pro ten její úsměv půvabný,
bych ujel celé míle,
než bych byl k smrti uhnaný.

Lesk nebeského křišťálu
ji září přímo z očí,
má snad i hvězdnou píšťalu,
s níž celým světem točí.

Dívka, jež slétla z říse snů
teď zatočila se mnou,
je krásou těchto trpkých dnů,
tak pryč s tou dobou temnou!
Autor Ludvyx, 08.11.2008
Přečteno 312x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

díky za koment..vynasnažím se dbát tvých rad..

14.11.2008 14:06:00 | Ludvyx

myslim, ze strevo basnikovo jiste mas, jen v basni mas spatny rytmus a rymy typu moc- moc, sen- den.. jsou okoukane az hruza, takze kdyz pozmenis rymy a budes si pocitat slabiky, tak to bude paradicka

08.11.2008 19:41:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí