Pokora

Pokora

Anotace: 24.4 1995

Střípky štěstí se rozlétly po její duši.
Záhony růží popraskaly pod žárem letního slunce.
Tam kdesi v dálce,
tam kdosi tuší ...
zima teď panuje
zima je král.

Mrazivé doteky včerejší lásky
topí se v krůpějích ledových slz.
Rozpadlé na kusy,
v lednu i v máji
neslyšně padají na tmavou zem.

Dívá se pokorně vstříc světa bytí,
než hlasy ustanou, chce cosi říct.
S tlukotem srdce a svěšenou hlavou,
hledí však do dálky, nepraví nic.

Nikdo si nevšiml jejího stesku,
který je ukrytý za bílou zdí.
V zámecké zahradě, pod starou lípou
sen o svém životě bezradně sní.

S prohrou se smířila.
Nač věčně doufat?
V paprscích slunce se i láska ztratí.
Na věčné rány je lépe si foukat ...
Svět lepší nebude!
Co tedy chtít!
Autor bonye777, 12.11.2008
Přečteno 290x
Tipy 5
Poslední tipující: kikis, Holis, jedam, Mannon
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zajímavé..

18.02.2009 08:53:00 | kikis

Bílé zdi,nemocnice,operace,lázně? Promítáš mi jeden film téměř dokonale...

13.11.2008 16:29:00 | Holis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí