Zasněžená touha

Zasněžená touha

Anotace: ..přichází s prvním listopadovým sněhem..

.

Vnímáš, jak studí
I když v duši poklidné teplo
Cítíš
Na tvářích mrazí
Pomalu taje a na řasách
Se ti třpytí
Když v závějích tančí
Stíny ubývající noci
Včerejší
Z oblaků zaznívá vlídná hudba
Jenž srdce tvé, bázlivé
Konejší
Tak koukáš se kolem sebe
Na ty křehce bílé šlápěje
Lidí
Střepy z jejichž troufalých snů
V tajemstvích zimného města
Potichu mizí
Tehdy snad poprvé bez slz
Necháš ze svých očí vystoupit
Něhu

A cestou domů zkřehlými prsty
Jeho jméno píšeš
V čerstvě napadaném
Sněhu

.
Autor lennerka, 23.11.2008
Přečteno 370x
Tipy 18
Poslední tipující: Fighting Dreamer, snupicek, P€ŤULK&, el viento, blue, její alter ego, Petbab, Triffid Kolbe, Belmon, J.Švihovský, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

s prvním sněhem přichází láska..¦ krásné, milé...

25.11.2008 17:07:00 | P€ŤULK&

je to pěkné, jemné, takové... něčím nové

každý vlastně děláme stopy do sněhu a podepisujeme se tak :)

24.11.2008 20:55:00 | blue

Pěkné sněhové verše...

23.11.2008 22:29:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí