Byli tři

Byli tři

Anotace: ... jako oříšky pro Popelu

Ten první - tvrdý oříšek
nevědomky splněné přání
létat jsme mohli do výšek
- v srdci s pocitem milování

Ten první, však oba snílci
na pláži písečné hrady
ve výšce vzpamatovali se - andílci
a teď dobří jsme kamarádi

Druhý už z jiného je těsta,
nikoliv snílek, ale stvořený ze snů
nezvaný host z vedlejšího města
od domu k domu, zmizet na pár dnů

Druhý, my se země nevzdali
ale číhali jak noční ptáci
jen oči jsme hvězdám oddali
však ráno šel každý za svou prací

Třetí, - poslední přání
udatný Rek neb můj ideál
objevil se znenadání
"jako dým v mlze
jako slunce na obloze"
Hrdina co zachránil popelku.. a dál?

oříšky zmizely
chtělo by to rybku zlatou
city co scházely
pro lásku obalenou vatou

a dál?
Kdo by se vzdal
a kdo by hrál
kdo by lásku vsadil
dřív než by jinou zradil?

Byli tři - jako Popelčiny oříšky
však Sněhurka sedm trpaslíků měla
tak nechme z bílého kamení jen tři křížky
a počkáme co ta holka vlastně chtěla...
Autor Kwítko, 24.11.2008
Přečteno 295x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí