Sen do budúcnosti

Sen do budúcnosti

Anotace: Detstvo je to najkrajšie. Svet dieťaťa je krásne nevinný a bezstarostný, hravý a zábavný. Deti sa nerozčuľujú nad nepodstatnými vecami, vnímajú len to, čo je dôležité. Ich úsmev a čistota dokáže u druhých ľudí veľa. Zmena v dospelého človeka je krutá...

Za sebou mám náročný deň,
Poddám sa v únave
A v spánku ma prekvapí sen

Nespoznávam sa, som akási iná
Veľká, skúsená a s hriechom
Bola to len krátka chvíľa
Nesmejem sa už nevinným smiechom

Vlasy si prehodím cez plece,
A z očí mi ide zlosť,
Kde sa vzala tá moja koketnosť?

Nehľadia mi do tváre,
Ale do mojej ženskej krásy,
Dotýkajú sa ma stále,
Ale bez prejavu lásky.

Vraj som ženou všetkých krás,
Ale v očiach mi chýba detský jas,
Bláznivý úsmev a zvedavé otázky,
Pečenie koláčov u babky.

Už nie som to malé dievča,
ktoré mal každý rád,
bola som slobodná ako vták.

V novom svete je všetko klamstvo,
nikdy sa už nevrátim do dávnych čias,
tak, teda, zbohom detstvo...
...prosím zostaň v nás...
Autor Mišiačik, 24.11.2008
Přečteno 264x
Tipy 2
Poslední tipující: WAYWARD
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...toho dětství a bezelstnosti si v sobě uchovej co nejvíc

13.02.2009 21:28:00 | WAYWARD

bože..Mišičko..tak tahle básnička se ti moc povedla..i já jich pár mám na téma děství..kde lituju,že už je pryč..strašně pěkně si to popsala..všechny ty pocity,které se mění ztrátou dětství..jsi opravdu hodně talentovaná =)

24.11.2008 15:54:00 | Giginka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí