Píseň o písni v šuplíku

Píseň o písni v šuplíku

Anotace: Byla by škoda, kdyby to někdo nenašel...

Našel jsem v šuplíku
ve stolku zpráchnivělém
pod hrstkou špendlíků
text psaný skladatelem.

Líčí krásu dívek
a k mladé slečně lásku,
přečtu jen úryvek,
snad stačí na ukázku.

Za horizont zapadá slunce jarní.
Tvým tvářím dává barvu šípku.
Vidím, jak toužíš po polibku.
Prosím tě, prosím, nezestárni.

Jenže jak se dívám,
něco jsem nepřečetl,
tak ji nezazpívám,
já bych to nerad spletl.

I jméno textaře
má v sobě drobnou díru,
v písničce o jaře,
napsané na papíru.

Za horizont zapadá slunce jarní.
Tvým tvářím dává barvu šípku.
Vidím, jak toužíš po polibku.
Prosím tě, prosím, nezestárni.

Dál z písmen na bloku
nepřečtu ani kousek,
však tu jednu sloku
opsal jsem na ubrousek .

Snad někdo za sto let
ho po mně najde znova.
Z šuplíku ve stole
jiným zazpívá slova:

Za horizont zapadá slunce jarní.
Tvým tvářím dává barvu šípku.
Vidím, jak toužíš po polibku.
Prosím tě, prosím, nezestárni.
Autor Mr.George, 16.09.2005
Přečteno 295x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezký..to se mi moc líbí=)

17.09.2005 13:01:00 | makretka

I za sto let ta slova někdo zaspívá a bude prožívat,jako ty,jako já.Moc pěkná básenka.

17.09.2005 09:15:00 | takova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí