Láska

Láska

Anotace: Jedna z mých literárních prvotin

Láska je bláznovství,
pro ni člověk žije i umírá,
Láska nás zas a znova zabíjí
s požehnáním našich díků.

Není přátelský rozchod,
jako není krátkého odchodu,
ale když nás někdo miluje,
někdo básní a někdo zase maluje.

Každý z nás je anděl,
ale s křídlem jedním jen
a díky lásce vzájemné,
jednou společně vzlétneme,
vzlétneme vstříct zítřkům lepším.

Láska je královna,
žal však králem jest,
jdouc světem ruku v ruce
tu obdaří, tam uberou,
vždy spravedlivě, ale s měrou.

S láskou to, ale jako se zimou je,
člověk si zvykat začíná, ale láska již jinde dlí,
místo ní jen žal a stesk,
poté nám zbude jen šrám na srdci.

Ale i přesto, přeze všechno láska s šípy Amora,
stojí s štítem bezposkvrny proti všednosti bytí,
lásky je pramálo v srdcích nás všech,
místa pro ni je však ještě míň.
Autor Little.mikee, 04.12.2008
Přečteno 352x
Tipy 4
Poslední tipující: střelkyně1, Lonely.girl
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dávám ST,protože láska je bláznovství,bez kterého nemůžeme žít!:o))

05.12.2008 12:26:00 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí