Rozhřešení

Rozhřešení

Anotace: Miluji světlo, leč skrývá mě stín, miluji teplo a slunci říkám zhyň - miluji tebe a zatahuji nebe, přicházím z časů, kdy všechno dávno bylo, vytřepávám z vlasů, co by mi bylo ublížilo...

Možná o mě zájem máš,
a možná i já o tebe,
nad svědomím svým rozjímáš
uzavřená do sebe...

Nesnesu zradu,
ta odsoudí tě k pádu,
nesnesu lež,
zboří z křišťálu věž,
nesnesu přetvářku,
špinavou mouchu masařku...

Nechci být jen hračkou pouhou,
co je tu, když si vzpomeneš,
být ovládán tebou, touhou,
když do kouta mne zaženeš...

Že budeš si mě vážit,
to jsou tvá slova,
že budeme se snažit,
žít životy zas znova...

Vážit si neznamená ignorovat,
v obavách nechávat,
už nebudu to opakovat,
a ty nebudeš si pohrávat!

že umím jako voda být,
to ses mohla dovtípit,
však když si řeknu - tak a dost!
změním se v ocel, beton, kámen, kost...

Bylo to krásné,
a bylo to IN,
teď je mi jasné,
- že zbyl jenom stín...

Minovým polem pocitů,
vstříc slz hlavním kulometů,
lemován prachem,
provázen strachem,
brodím se bahnem tady a teď,
čeká mne někde domovská zeď?
Autor Thanatos Mortis, 06.12.2008
Přečteno 382x
Tipy 22
Poslední tipující: Lilly Lightová, kikis, Vlk v rouše, jesterka, Mrs.Grázl, Quigleika, Ještě dítě, sandalka7, Andělskými perutěmi chráněna, Jean89, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobře napsáno...st

27.02.2009 07:35:00 | Lilly Lightová

...život pitomej a přece se musí žít,abychom nemohli poranit....překrásné ...

15.12.2008 09:10:00 | Quigleika

Na můj vkus obsahuje takové docela .. no, technické věci (kulomet a tak),.. a výraz "IN" mě taky trochu praštil do levého oka, nicméně obsahově velmi pěkná :)

08.12.2008 17:07:00 | Ještě dítě

smutná ale realistická básnička...o bolestech lidského srdce..

07.12.2008 21:03:00 | sandalka7

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí