DÍVÁM SE NA LÁSKU

DÍVÁM SE NA LÁSKU

Anotace: - Těšínské etudy -

Sbírka: Těšínské etudy

.

únavná rezonance
zvuky prolínající syrovou každodennost
sem tam zaslechneš i slovo
utržený list z větve souvislostí
probleskne vědomím
které lomozem zpráv
chrlených v přesném časovém sledu otupělo
na nesrozumitelné drmolení moderátorů

L O U P E Ž - Z N Á S I L N Ě N Í - V R A Ž D A

Ú N O S - V L A S T N Í C H - D Ě T Í ! ! !

zvažuji kdo a proč řve stále stejné zprávy do éteru

FINANČNÍ KRIZE UŽ ZASÁHLA EVROPU
PŘIPRAVUJE SE VELKÉ PROPOUŠTĚNÍ
ŠKODOVKA ZASTAVUJE VÝROBU
SKLÁŘI JSOU NA MIZINĚ

vypínám poblázněný mumraj ztřeštěných bláznů

znám místo na okraji města
obyčejný dům se zahradou
za ním stojí chlév a kůlna
mladý muž a žena si vyšli na pastvinu
usedají na mezi v trávě
napřed k nim přiběhnou dva psi
za nimi pět kůzlat se slepicemi
a nakonec hřebeček s mladou klisnou
dotýkají se navzájem nozdry a čumáčky
žena vstane a laská koně po šíjích
jsou jako v pohádkách - zlatohříví

muž leží na zádech a zápasí se zvířaty
každé touží po jeho upracované dlani
a on neskrblí
nakonec ze sebe setřese poslední
žena mu s úsměvem pomáhá na nohy
vezme ji kolem pasu a zamíří k domovu
s nimi jdou psi, koně, kůzlata, slepice i kočky
všichni v jednom šťastném houfu
dnes stejně jako včera
a půjdou tak společně i zítra

chodím se dívat na . . . L Á S K U . . .

.
Autor Těšínský, 06.12.2008
Přečteno 333x
Tipy 4
Poslední tipující: Marfuša
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nádherné..tomu se říká láska..

08.12.2008 22:13:00 | miriiam

Je v tom řečeno vše podstatné.

06.12.2008 20:53:00 | Marfuša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí