Prozraď mi má milá

Prozraď mi má milá

Anotace: Tak mi to konečně prozraď :-/

Prozraď mi má milá,
co tvé srdce tíží,
po čempak ti zbyla
jizva na duši.
O čempak si snila
nad vyvřelou rýží,
ta jizva ti milá
věru nesluší.

Prozraď mi má milá
ze vzdušného zámku,
proč jsem k tobě spěchal
na to náměstí.
Voda dávno smyla
jméno na náramku,
které jsem tam nechal
vyrýt pro štěstí.

Dnes je slunovrat
v noci zakleté,
zlatý kolovrat
přízi neplete,
velké koráby
v moři s princi plují,
už mě nevábíš,
už tě nemiluji!

Prozraď mi má milá
s vlasy po lopatky,
zda-li pouze snění
je tvým osudem.
Láska nám tvář skryla,
není cesty zpátky,
cesty zpátky není
a už nebude.

Prozraď mi má milá
zda je pro tě láska
jen báchorkou známou
nebo pověrou,
když se tlačí pila,
dřevo pod ní praská,
až se zuby zlámou
vem to sekerou

Dnes je slunovrat
v noci zakleté,
zlatý kolovrat
přízi neplete,
velké koráby
v moři s princi plují,
už mě nevábíš,
už tě nemiluji!

Prozraď mi má milá,
co se stalo s tebou.
Proč tam kde ses smála
slzy stékají?
Proč líčka spanilá
kapky z očí zebou?
Zloba již dozrála
v srdci potají .

Prozraď mi má milá,
kam jsi dala rozum,
chtěla si se bránit
před hlavní děla.
Proč ses postavila
sama proti vozům?
Mohl jsem tě chránit
-ty jsi nechtěla.

Dnes je slunovrat
v noci zakleté,
zlatý kolovrat
přízi neplete,
velké koráby
v moři s princi plují,
už mě nevábíš,
už tě nemiluji!
Autor Mr.George, 19.09.2005
Přečteno 488x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to moc hezky napsané, smutné ... něco mi to připomíná ...

20.09.2005 12:10:00 | NikitaNikaT.

Prozraď mi...zní to hekzyY.)

19.09.2005 21:49:00 | makretka

Lyrické, krásné a rytmické.Tvé verše plynou hladce a jen tak mimoděk se mi ukládají do mozkových závitů.Přečetla jsem ji dvakrát a vím, že teď už ji z hlavy nedostanu.

19.09.2005 19:48:00 | Branwen1

Líbí se mi básnička...

19.09.2005 19:06:00 | Petrusha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí