Oheň v tebe

Oheň v tebe

Anotace: ..láska vie páliť ako oheň...

Tak ako horia krídla anjelov,
horím túžbou po vodopáde nehy,
rozdelím plameň do dvoch tiel,
tak ako rieka delí brehy

Som ten, čo škrtne zápalkou,
ak obklopuje ma kruh benzínu,
spálenou rukou ti píšem slová,
bordovej vášne, čo nikdy nezhynú

I láska vie páliť krv i dotyk,
nechcem ťa spasiť, kým ešte dýchať sa dá,
oheň mi vezme posledný zdravý rozum,
nepros ma hasiť, pretože nastane tma.

V žilách mi pulzuje krv, ktorá vrie,
podaj mi ruku, chytíš sa od nej horieť,
dotrhala si mi môj nehorľavý odev,
rozplývaš sa v iskrách, hoci mňa to bude bolieť.

Nemám strach,
dotýkam sa ničivých ostňov plameňa,
kde si v diaľke je láska v tomto plameni stratená,
tak počkaj, oheň ma k tebe posiela

Aj tak ma vietor,
rozfúka ako spálený papier bližšie k tvojej tvári,
nemôžem sa ťa dotknúť, lebo potom ma ten plameň spáli,
tak počkaj, už mám len kúsok do ciela.
Autor geronimo, 11.12.2008
Přečteno 473x
Tipy 5
Poslední tipující: paneach, NikitaNikaT., WAYWARD
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Báseň je pro mne hodně pocitová a myšlenková, lehce smutná... oheň lásky by měl hořet pro oba, ale tak, aby nikdy nepopálil...

11.12.2008 13:39:00 | NikitaNikaT.

...moc dobré

11.12.2008 00:52:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí