Antarktida

Antarktida

Anotace: ...

Prsty z polodlaně
brodily se mapami
tvé kůže
saharský led
pod písky Antarktidy
a proudy dechu
odrzle se mi deroucí
podhrudím.

Chvěješ a neříkáš
co je pod dvojdunou
brousím tam někde kolem
a zavrtávám
zlaté pohledy k tušeným ložiskům
čehosi co chci

Na posteli dvě věci
srdce nahá
muž a žena okolo nich
zmrzlé dráty za oknem
chrastí větvemi
temnotu zahříváme
průsvitnou touhou
přisátí do všech koutů těl
posté zas.

Lásko jsi krásná
v lavině
trhá mě na kusy
a splétá z nich
zasněžená rána
bez probouzení.
Autor Taog, 13.12.2008
Přečteno 288x
Tipy 17
Poslední tipující: kavec, maena, jita.1965, Bíša, Myrja, Veselý Drak, Holis, Psavec, labuť, Dota Slunská, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dechberoucí ...

15.12.2008 22:36:00 | jita.1965

perfektní

13.12.2008 22:13:00 | Myrja

Moc hezky napsaná.

13.12.2008 14:24:00 | Psavec

Jsi kouzelníkem obratů...jen mlčím a znovu čtu...tu krásu... jak z oblaků... :o)

13.12.2008 13:39:00 | labuť

Taky mám někdy pocit, že láska v sobě skrývá krom jiného i oxymorón.

13.12.2008 09:01:00 | Dota Slunská

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí