Obraz luny na jezerní hladině

Obraz luny na jezerní hladině

Anotace: Konec jedné etapy života???

Odraz luny na jezerní hladině,
loďka pluje tiše, nevinně...

Chlapec pádluje na samý střed jezera,
tu počala se láska, pak počala se nevěra.

Má u sebe krabici s dopisy,
s dopisy milostnými od zrádkyně,
již naději připustit nesmí si,
háže jeden po druhém z lodě ven, nechť voda vezme si je...

Ať smočí se a vpijí do sebe ty prolhané řádky,
ta slova, která tvořila věty lásky prý,
žel nelze čas vzít zpátky,
avšak člověk nemá ztrácet svoje sny.

Když dopádluje zpět ke břehu,
vystoupí z loďky a vzpřímí svou vysokou postavu -
- jde dál...
Autor Kiri Kiri Kiri, 21.12.2008
Přečteno 270x
Tipy 4
Poslední tipující: Vlk v rouše, jesterka, Antonín Sander
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí