Labutí

Labutí

Anotace: 29.12.2008/choceň. ani nevím, kdy to všechno stihnu. pro Tebe. možná to nedává smysl, ale co ano?

Chladem vyprahlá ústa
promývám mrazivým vzduchem.
Levým a pravým uchem
poslouchám
křik křídel labutích,
též padající sníh,
jehož frekvence vzrůstá.

Do bílé mlhy
tisknu svou tvář
než mračen zář
rozpustí
jeden po druhém
vyšívaný lem
mých šatů z duhy.

Dotekem-Tvým dechem
rozpadá se mé tělo,
i duše, aniž by chtělo
zanechat
cokoli bez otisku,
v ledu jako v písku,
označeného cejchem.

Znamením bílých perutí
naší křehké lásky,
vystoupivší z cházky
letící
staroroční nocí,
proto bez valné moci,
s hejnem plachých labutí.
Autor Kristine Clary-Aldringen, 30.12.2008
Přečteno 334x
Tipy 12
Poslední tipující: Vlk v rouše, kikis, fialová, Květka Š., Psavec, Tacca, Mario de Janiero, enigman, Mbonita
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí se mi :)

24.01.2009 15:42:00 | Vlk v rouše

Po hejnu plachých labutí posílám přání všeho Nej v Novém roce.

30.12.2008 21:33:00 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí