když budu básník

když budu básník

Anotace: jedný, kterou mám moc rád a ona to ví a dokážě to tak krásně vracet. takže pro Evu

zveršuju bolest,
co mi tráví srdce
s tím, jak tiše padá sníh
a jeho první vločky pro druhý umíraj
pokládaj za ně život na ještě teplou zem
zveršuju
jak vítr odřenej o hrubou omítku
někde tam, neznám jméno té ulice,
ti cuchá vlasy
jak to děláváme malejm dětem
s tichem, když spí v rezavých zámcích
uspaný strachem z klíčů
zveršuju páru nad hrncem
tu chvilku než zavoní
kořením, kávou , indickým čajem
s barvou tvých očí
hrnčířský hlíny prohnětený tmou
zveršuju tichý nářek sušených květin
co visí v naší kuchyni
s tvými rty než se pohnou
šeptat, slibovat, sladce lhát
zveršuju vůni máty
když mne se v dlaních
s opatrnými pohyby tvých ňader
co jak vlnky na klidné vodě
za tmy narážejí na suchý břeh
Autor kulishak, 26.09.2005
Přečteno 494x
Tipy 2
Poslední tipující: Churry
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Budu ráda, když si počteš i v těch starších, jsem zvědavá na odezvu...Ahojky

27.09.2005 09:31:00 | Hančí

Jak,když budu?Už jsi.!!

26.09.2005 15:09:00 | takova

Jak,když budu?Už jsi.!!

26.09.2005 15:09:00 | takova

Jak,když budu?Už jsi.!!

26.09.2005 15:09:00 | takova

Omlouvám se.

26.09.2005 15:09:00 | takova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí