Struny

Struny

Anotace: Čemuže se to struny podobají?

Omluvte, dnes chybí mi kytara,
ráno na ní struna praskla mi.
Praskla při G, byla už dost stará
- je to s nimi, tak jak s láskami.

Když jsou nové, s ostatními ladí.
Jemná hudba chvěním line se
a další tón, jenž ti duši hladí,
každý pohyb prsty přinese.

Stáčí však jen jednou brnknout chybně
-stane se že, prst víc zavadí,
a ten zvuk, co jevil se tak slibně,
se najednou navždy rozladí.

No co, přece natáhne se nová,
vždyť to zvládne každý filuta,
a ta stará do koše se schová,
ale i v něm bude prasknutá

Kolik strun jen prasklo během dneška
a tím byly písně zmařeny,
daleko víc mužů večer zmešká
svou poslední pusu od ženy.

Když srovnáte srdce s kytaristy,
je jich jako vrabců k počtu žlun.
Na světě je více, to je jistý,
popraskaných srdcí nežli strun.
Autor Mr.George, 26.09.2005
Přečteno 473x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (3x)

Komentáře

Máš naprostou pravdu,jen s tím odložením do koše,to někdy nebývá lehké.Hezkýýýýý!!!

26.09.2005 20:59:00 | takova

Skvělá..prostě bezvadná!!!

26.09.2005 19:51:00 | makretka

Pravdivá a velice pěkná, zvlášť ta poslední sloka.Dávám stovku

26.09.2005 19:44:00 | Branwen1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí