Malá lehká

Malá lehká

Jenom pro něj..
napadlo mě složit báseň
Malou lehkou poezii
a slza zatím kane
malá lehká drzá slza
Jenom pro něj...
napíšu ji
Co se stane?
Tatáž slza, lehká drzá
z tváře hrozí světu vět
a hrozit nepřestane.
Jenom pro něj...

Hledím zpod zavřených víček
kde klíček k duši umělců
a nebo jenom tvojí?
Kde rozdává rumělců
vševědoucí Bůh...?
Možná,
dýchne červeň pro tvé líce.
Snad blouzním více
nežli spím!

Svatosvatě přísahám ti
mně ty ruce nepozlatí
ani mysl ne.
Natož by mi požehnal
návod k tvojí lásce dal.

Láska? Jenom klišé je!

A ta slza
malá lehká drzá slza
plete se
mezi slova
a nesnese
právě pro něj
kropit líc!
Autor šedá bílá myška, 08.01.2009
Přečteno 431x
Tipy 7
Poslední tipující: Zpátky, enigman, sondulacek, okapovaroura
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí