NEVZDÁT SE

NEVZDÁT SE

Anotace: ...1994

Sbírka: 10 podob paní NADĚJE

Odešlo štěstí
odkvetl strom
ve spacáku z něj šustí listí
v dáli slyším bouři a hrom.

Odešla láska
a je to znát
na koberci ohmataná páska
a s dětmi si nemá kdo hrát.

Odešla pravda
zůstal smutek
zbyla jen počmáraná zvadla
a já hloupý co neutek.

Odešla naděj
vzala boty
není s námi utekla raděj
pod nohy nastlala hroty.

Zůstala lítost
bolest a stesk
povýší na královskou výsost
zahalí mne jejich lesk.

Ale proč bych se vzdával
nejsem ještě oslepen
kdo jiný by dětem mával
kdybych byl sám sebou unesen.

20.8.1994
Autor Eči, 13.10.2004
Přečteno 1014x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí