Jsem to já?

Jsem to já?

Anotace: Jsem to já? Ne, nejsem. Nebo ano?

Z okna se dívá na ulici, za těžkou, žlutou záclonou.
Pár smutných knížek na polici a starý deník se sponou.
V něm zbyly řádky nedopsané, zavřel se rychle před lety.
V něm její pero rozskřípané, tvořilo z písmen sonety.
Možná, že kdysi milovala, možná ji někdo miloval.
Pak v sobě lásku pochovala, když ji ten druhy sbohem dal.
Zavřela oči před láskama, zavřela oči z blankytu.
Vyhnala štěstí s běláskama, co létali ji do bytu.
A její srdce bylo černé, tak jako láhev s vitriolem.
Dělila lidi na mizerné a na ty, co jen chodí kolem.
Zavřela dveře před životem, zavřela dveře k radosti.
Probodla srdce černým hrotem a smutek vlezl ke kosti.
Z okna se dívá na ulici, za světla žlutých výbojek.
Slza ji teče po jejím líci, na tuhle nemoc není lék...
Autor akrim84, 14.01.2009
Přečteno 403x
Tipy 19
Poslední tipující: carodejka, jitka.svobodova, Bohůdík Vyliztalalir Balalajkin, Tacca, sluníčko sedmitečné, jedam, Egretta, zvířenka, Jana M., blue, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zaujala mě,je pěkná,čtivá.Piš dál,ráda budu Tvé básně číst.

20.10.2010 11:31:00 | jitka.svobodova

Čas napoví nám víc,
tak nesmutni už víc.

23.07.2010 23:17:00 | carodejka

to je mi ale hooodně smutný....jenže kdyby jsme se netrápili,tak asi nic nepíšem...my posíláme dva tipy,jeden rukou,jeden tlapkou..haf!(to byla usurijská liška ona to čte se mnou:-))

17.01.2009 00:35:00 | zvířenka

Trochu mě trápí to "láskama-běláskama", ale jinak mě ta básnička získala.

14.01.2009 11:30:00 | Jana M.

no pání! moc pěkné! :)

rozhodně dobré!! :)

14.01.2009 01:13:00 | blue

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí