Pohled z motýlích křídel

Pohled z motýlích křídel

Anotace: Klukovi, co měl sbírku motýlů... :) Ale "vyměnil" ji za lásku :-)

***

Studená motýlí sbírko
zdobíš nebesa nad ložem,
povlečena hatmatilkou
prorůstáš trnitým J'AIME.
************************
Pod proudem amarilských řek
stáčíš hladinou
svou krásu za kliku rajských dvířek.
Nemyslím na jinou.
************************
Jen ty utkvěna v hluboké paměti
soudíš moje lásky;
do motýlích křídel rozpětí
vhazuješ mince za otázky.
************************
Do pekel odlétly
kvítky a mnišky.
Z Bekyně! Rozkvetly
jen lebky. A tak pěšky
jdu směle jak bohyně
dál...

AUTOR NEZNÁMÝ 16.10.1988
se Tě pro mé oči vzdal.
Autor Jasmin de Paris, 02.10.2005
Přečteno 341x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásná básnička.tak jdu pošpičkách dál...

03.10.2005 19:02:00 | kulishak

Pro novou lásku vzdát se jiné?
Co z toho pro nás asi plyne?
Že člověk je tvor přelétavý,
milující i odmítavý...

Ta se ti mooooc povedla. Ostatně jako všechny tvoje básničky. Krásný den přeju

03.10.2005 10:13:00 | pralinka

Krásné dílo. Moc se ti to povedlo.

03.10.2005 08:30:00 | Erybeth

je to krásný..moc pěkný..

02.10.2005 21:30:00 | makretka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí