V kapkách deště.

V kapkách deště.

Anotace: Netuším sám a mám i zlost,co byl jen sen,co skutečnost.

Sbírka: Breviář bláznů.

V spřežení snů přijde i noc,
s níž Amor sám do dveří vchází,
ach lásko, přijď mi na pomoc,
dřív,než se ztratím v černi sazí.

Možná už starý, přec jsem rád,
když sen mi vklouzne pod víčka,
má hříšná touha kolikrát,
je jako v lukách bludička.

Když svádí mne má krásná víla,
mé srdce je jak malý ptáček,
snad je to tím, že je tak milá,
splním jí vše, ...a bez vytáček.

Kapička lásky v kapkách deště
je jako malé zmrtvýchvstání,
chce se mi šeptat,že chci ještě,
...koncům se člověk neubrání.

Slzavé ráno, pryč je sen,
deštík na římsy smutně kane,
člověk se diví, pročpak jen
mám boty travou urousané.
Autor ota.pé, 01.02.2009
Přečteno 469x
Tipy 9
Poslední tipující: ota.pé, hanele m., Danah, Mbonita, labuť, MalaIzis, Kapka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je to fajn... jen "deště - ještě" je hodně "profláklý rým"... :o)

17.02.2009 11:51:00 | hanele m.

pro mě ..krásné verše.

01.02.2009 13:11:00 | Mbonita

Líbí se mi, Tvá láska v kapkách deště. :o)

01.02.2009 12:56:00 | labuť

Krásný sen(?)i básnička.

01.02.2009 11:46:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí