Kapičky moudrosti(o lásce).

Kapičky moudrosti(o lásce).

Anotace: Bez trošky štěstí nepoznáme pravou sílu lásky, bez kapky lásky nenajdeme pravý dar moudrosti, bez lásky a moudrosti se nedá rozpoznat zkutečné štěstí.

Sbírka: Kapičky moudrosti.

Láska, jež zrodila se v křehké kráse,
tak jako slunce večer zapadá,
tak jako růže,věčně krásná zdá se,
bez citů vláhy rychle uvadá.

.......................................

Nestrachuj se tak o lásku,
že se co chvíli ztratí,
vypust ji jak houf bělásků,
tisíckrát se ti vrátí.

..............................

Vášeň jde ruku v ruce s kráskou,
jež v loži hodům prostírá,
žárlivost prý se rodí s láskou,
ne vždy však s ní i umírá.

..................................

Čím to, že člověk po lásce
bývá tak často žízniv,
ačkoli se ještě nenapil
nejedná pak nikdy střízliv.

.................................

Proč se ženo chováš
jako černá vdova?
Vždyť i "věrná láska"
jsou ti prázdná slova.

Pravá láska věrná
je jak javor v poli,
když mu větve řežou,
kořen nepovolí.

.........................

Lásku užívej třikrát denně,
nebraň se tomu umíněně,
orgasmem ukonči, co dlužíš jedné krásce,
je prý jak malá smrt, nicméně v krásné masce.

...
Autor ota.pé, 04.02.2009
Přečteno 522x
Tipy 14
Poslední tipující: ota.pé, Zasr. romantik, Holis, labuť, Kyška, Kapka, Mbonita, 6thSun, Jana M., 5thelement
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Co se týče skřípání slok, možná jde o malé nedorozumnění.
Jedná se o 6 variací na jedno téma.

04.02.2009 19:27:00 | ota.pé

Ta je.. Až se mi zatajil dech.

04.02.2009 14:44:00 | Kyška

Druhá sloka je supertipová sama o sobě! Kdyby se báseň trošku zkrátila, aby nabrala více dynamiky, mohlo to být vrcholné dílo o neulpívání lásky. I tak ale...paráda! :-)

04.02.2009 08:14:00 | 6thSun

Některé sloky mi trochu skřípou, ale některé jsou opravdu povedené. A za ty dávám tip.

04.02.2009 06:59:00 | Jana M.

ST.....Moooc pěkná!!!

04.02.2009 00:39:00 | 5thelement

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí