Pro Tebe

Pro Tebe

Anotace: vyznání

Skálo má, nedobytná
jsem příliš slabá.
Rytíři vznešený,
já princezna malá,
z lásky k Tobě vyznat bych se chtěla,
červené tváře mám a ústa má – oněměla.
Jak říct co k Tobě cítím
když naděje tak malá,
strach svazuje mi údy
odvaha žádná mi nezůstala.

Chtěla bych říct „Miluji Tě“
však slova v mysli zůstanou
chvěju se jak malé dítě
vzdávám bitvu prohranou.
Nejsem krásná vévodkyně,
nešílí po mně národy
obrazy mými nezdobí své síně
nezahrnují mě poklady.

Ty však záříš jako Slunce,
nebe se odráží v očích Tvých,
netušíš co se děje se mnou,
smutek můj dokážeš změnit v smích.
Pohledem pouhým ovládáš mě,
mysl má celá zmámená,
úsměv Tvůj je nad med sladší,
podlamuje mi kolena.
Autor Désirée, 04.02.2009
Přečteno 801x
Tipy 14
Poslední tipující: Jaersy, kikis, Lilly Lightová, nejsembásník, forget-me-not, 5thelement, danaska, Quigleika, enigman
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Kolik pocitů jde schovat do pár rýmů..Zírám..

20.03.2009 16:31:00 | Rarasekkk

Krásná !!!

05.02.2009 09:21:00 | Lilly Lightová

ST....uplne se v tom vidim,nedokazala bych to teda tak perfektne napsat ani z poloviny,o coz se celou dobu mimochodem snazim:)))

04.02.2009 15:19:00 | 5thelement

Je to opravdu moc pěkné, neotřelé rýmy a pěkný obsah.
Jen by v některých řádcích potřeboval srovnat rytmus. Trochu to kulhá. Ta báseň by si to rozhodně zasloužila.

04.02.2009 14:41:00 | danaska

...krásnýýý...

04.02.2009 14:08:00 | Quigleika

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí