Kukačka

Kukačka

Anotace: V cizí hnízda zalétá, od jara až do léta...

Jeho milá sličná paní,
přišla domů za svítání

Táže se choť svojí ženy,
„Proč se cítím zostuzený?“

„Ach můj milý, proč se ptáte?
Dnes už je to po deváté.“

„Celá noc pryč uběhla,
kam jste se vy zaběhla?“

„Ach můj drahý, nemylte se,
zabloudila já jsem v lese.“

Bloudila dál mnoha lesy,
uléhala v vonné vřesy .

Důvěřivost k ženám stačí,
hned jsou z mužů paroháči.

Přectihodný onen pán,
vlastní chotí zrazován.

Žena potom cizí dítě,
jeho jménem křtila hbitě.

Neprohlédl kukačku,
dnes má srdce na sračku!
Autor Akfo, 07.02.2009
Přečteno 294x
Tipy 1
Poslední tipující: jesterka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí